X

Sistem imunitar de fier: Alimentele pe care să le consumi înainte de sezonul răcelilor

Sistem imunitar de fier: Alimentele pe care să le consumi înainte de sezonul răcelilor. Medicul rus Aygul Arslanova împărtășește o listă de alimente de top care pot fi foarte eficiente în stimularea imunității înainte de venirea sezonului rece.

Vorbind despre alimentele care pot ajuta organismul să se adapteze la viitorul sezon de vreme rea și infecții virale din toamnă, Dr. Arslanova a sfătuit să includă o varietate de citrice în meniu.

CITEȘTE ȘI: De ce să mănânci mere în fiecare zi: Cum îmbunătățesc microflora, întărind imunitatea și sănătatea cognitivă

Sistem imunitar de fier: Alimentele pe care să le consumi înainte de sezonul răcelilor

„Citricele sunt bogate în vitamina C: este un antioxidant puternic și stimulează producția de globule albe, care sunt necesare pentru combaterea infecțiilor”, explică medicul.

Iaurt

Iaurtul este, de asemenea, util în această privință. Potrivit lui Arslanova, produsele lactate fermentate naturale conțin probiotice – bacterii care îmbunătățesc starea microflorei intestinale. Medicul subliniază faptul că un microbiom intestinal sănătos și echilibrat este cheia unei sănătăți generale bune – microflora determină în primul rând cât de rezistent poate fi organismul la infecții.

Broccoli și migdale

În plus, resursele de apărare ale organismului sunt sporite prin consumul de broccoli și migdale – aceste produse furnizează organismului cele mai importante vitamine pentru sistemul imunitar (în special vitaminele A, C, E).

Usturoi

Un alt produs inclus de medic în lista celor mai bune pentru întărirea sistemului imunitar toamna este usturoiul.

„Usturoiul conține compuși ai sulfului care stimulează celulele imunitare și cresc capacitatea acestora de a lupta împotriva infecțiilor”, spune medicul.

În plus, specialistul recomandă consumul de spanac și ardei roșu – surse de betacaroten, care în organism se transformă în vitamina A, unul dintre cele mai bune imunostimulatoare naturale.

În ceea ce privește usturoiul, specialistul împărtășește că această legumă sănătoasă ajută la stimularea enzimelor digestive și facilitează procesul de digestie. Se recomandă consumul a 1-2 căței înainte de mese. Acesta ajută la reducerea colesterolului rău și îmbunătățește funcționarea stomacului.

„Studiile științifice arată că usturoiul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale datorită conținutului său de alicină. Se recomandă includerea câtorva cuișoare ca parte a dietei persoanelor cu hipertensiune arterială. Cu toate acestea, trebuie să vă consultați medicul înainte de utilizare” , spune medicul.

CITEȘTE ȘI: Alimentul medicament: Scade riscul bolilor nervoase și întărește imunitatea

Usturoiul are proprietăți antiseptice și poate fi folosit pentru a trata tăieturi minore, zgârieturi și vânătăi. Pentru a face acest lucru, puteți prepara ulei de usturoi: tocați câțiva cuișoare și amestecați-i cu ulei de măsline. Compoziția rezultată poate fi aplicată pe zonele deteriorate ale pielii, sfătuiește specialistul.

Consumul regulat al acestei legume este asociat cu îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Ea ajută la reducerea nivelului de colesterol, întărește pereții vaselor de sânge și menține starea normală a mușchiului cardiac.

„Cu toate acestea, trebuie amintit că usturoiul poate interfera cu acțiunea unor medicamente și poate provoca reacții alergice. Înainte de a utiliza o legumă în scopuri medicale, cel mai bine este să consultați un medic”, spune expertul, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro